Foto op aluminium

Heb jij onlangs een van je stoerste bucketlist momenten vastgelegd of een hele mooie zwart-wit foto laten maken tijdens een shoot? Laat deze foto dan afdrukken op aluminium.
Aluminium geeft je foto een stoer uiterlijk en een industriële uitstraling. Perfect voor moderne en industriële woonomgevingen. Het geborstelde aluminium heeft een ruwe structuur, hierdoor komt je foto mooi naar voren en krijgt de foto een licht 3D effect. Witte en lichte gedeelten in de foto worden niet afgedrukt en vervangen door de karakteristieke uitstraling van het aluminium. Dit geeft de foto een nieuw en bijzonder uiterlijk waardoor het een echte eyecatcher zal zijn.

Dit is hoe het werkt.

Het afdrukken van foto’s op aluminium is een vrij nieuwe, moderne en populaire techniek.
De aluminiumplaat die gebruikt wordt bestaat uit drie verschillende lagen en is een combinatie van twee aluminium platen met daartussen een kunstof plaat. Alle platen bij elkaar zijn slechts 3 mm dik. Het aluminium wordt daarom ook wel dibond genoemd.

De afdruk wordt met uv bestendige inkt direct op de aluminium laag gedrukt. Dit geeft de foto een matte afdruk. Het materiaal wordt daarna afgewerkt met een coating om de foto te beschermen tegen vocht, vuil en zonlicht. De kunstof tussenplaat zorgt ervoor dat de foto stevig genoeg is om aan de muur te bevestigen.

De voor- en nadelen aan een foto op aluminium.

Het afdrukken van een foto op aluminium is zoals eerder al gezegd, een vrij nieuwe techniek. Desondanks de nieuwigheid kan er weinig fout gaan wanneer je ervoor kiest om een foto af te drukken op aluminium. Hier hebben we een aantal punten opgesomd waar je rekening mee kunt houden wanneer je een foto laat afdrukken:

  • Het aluminium geeft een erg industriële en moderne look, daarom past het goed bij deze twee interieurstijlen. Wanneer je een erg landelijk of klassiek interieur hebt wil je waarschijnlijk liever kiezen voor een foto op canvas of hout.
  • Normaal gesproken vallen de witte gedeeltes van een foto weg en zie je hiervoor in de plaats het aluminium. Als je wel de witte delen wilt laten zien en erg heldere kleuren in de gekozen foto hebt dan kun je kiezen voor een witte onderlaag, waardoor er geen wit of kleur verloren gaat.
  • De aluminiumplaat is gemaakt van sterk materiaal en heeft daardoor een erg lange levensduur, ook is het materiaal geschikt voor buiten.

Kies het juiste formaat.

Vierkant, staand of liggend

Net als bij andere typen afdrukken is het bij een afdruk op aluminium ook mogelijk om de foto op meerdere manieren te laten afdrukken. Kijk goed bij welke manier jouw foto het mooist tot zijn recht komt.

Klein of groot

Het kiezen van een formaat kan soms lastig zijn. Kijk hoeveel ruimte er beschikbaar is in de omgeving en kies wat daar het beste bij past. Denk er ook bij na of je de foto liever subtiel aan de wand wilt hangen of als een echte eyecatcher. Het formaat kan hierop een erg grote invloed hebben. Heb je een grote muur maar wil je niet persé een grote foto? Dan kun je ook kiezen voor meerdere kleine foto’s en hiervan een leuke wand collage maken.

Bepaal de look van jouw foto op aluminium.

Witte toplaag toevoegen

Normaal gesproken kan er wat kleur wegvallen en zijn witte of hele lichte kleuren niet te zien op het aluminium maar het aluminium zelf. Als je toch wilt dat de witte kleuren te zien zijn dan kun je kiezen voor een witte toplaag. Hierdoor wordt de structuur van het aluminium verminderd en zijn de witte delen van een foto ook te zien. Daarnaast worden de kleuren van de foto extra helder. Je kunt een foto met toplaag laten printen bij fotoopglas.

Een ophangsysteem uitkiezen

Jouw nieuw gedrukte foto op aluminium kun je op verschillende manieren aan de muur monteren. De meest gekozen monteer vorm is het plaksysteem. Hiermee bevestig je het aluminium makkelijk en snel aan de muur. Wil je meer diepte creëren? Hang de foto op aluminium dan een stukje van de muur en ga voor een zwevend ophangsysteem. In beide gevallen hoef je geen gaten in de muur te boren!

Jouw favoriete foto voordelig op aluminium laten printen? Dat kan!

  • Goedkoopste: vanaf 9,- bij Gallerycolor
  • Wil je geen standaard formaat en wil je zelf een formaat kiezen? Neem dan eens een kijkje bij Cewe, hier kun je zelf formaten kiezen vanaf 39,99.

Nog een paar tips voordat je een bestelling gaat plaatsen…

Lees nog even deze laatste paar tips zodat je zeker weet dat je de juiste keuzes gaat maken!

  • De UV-bestendige inkt en de stevige kwaliteit van het dibond zorgen ervoor dat de foto op aluminium ook geschikt is voor buiten. Hiermee kun je een lege schuur wand of schutting omtoveren tot aandachttrekkend punt in de tuin.
  • Wil je het maximale effect van het aluminium naar voren halen? Maak je foto dan zwart-wit. Dit geeft een industriële, tijdloze en elegante look.
  • Heb je toch een erg lichte of witte foto en weet je niet zeker of de foto mooi overkomt op aluminium? Ga dan voor de veilige en ook moderne optie en laat een foto afdrukken op plexiglas.

Hopelijk is na deze blog de keuze snel gemaakt en heb je jouw bijzondere foto straks in huis of in de tuin hangen op een zeer unieke manier..

Login/Register access is temporary disabled