Foto op canvas voordelig afdrukken

Een familiefoto, een foto van de hond of kat, of misschien zelfs een leuke collage, alles is mogelijk wanneer je wilt kiezen voor een foto op canvas. Het afdrukken van een foto op canvas is de laatste jaren erg populair en is een erg geschikte optie wanneer je op zoek bent naar een voordelige en kwalitatieve manier om een foto af te drukken.

Een canvasdoek geeft een huiselijke en warme uitstraling waardoor het extra veel sfeer kan geven aan een foto. Het materiaal van een canvas doek lijkt op dat van een schildersdoek en heeft een subtiele structuur waarmee je foto tot leven komt en de kleuren extra veel diepte lijken te geven. Kortom een voordelig en mooi kunstwerk voor aan de muur!

Foto’s op canvas drukken – zo werkt het

De door jou gekozen foto wordt afgedrukt met een uv bestendige inkt. Hierdoor is het canvas langdurig beschermd tegen zonlicht en eventuele verkleuring. Vervolgens wordt het canvas gecoat. Hierdoor is het schilderij ook beschermd tegen vocht en kun je het dus makkelijk reinigen met een vochtige doek.

Wanneer de foto is afgedrukt en het canvas gecoat is wordt het handmatig opgerekt om een frame, meestal is het frame gemaakt van hout en wordt het ook wel een spieraam genoemd. Het canvasdoek wordt op de achterkant van het spieraam vastgezet. Vaak wordt er een setje wiggen meegegeven zodat je het spieraam zelf kunt afstellen wanneer het canvas toch gaat kromtrekken na een lange periode. Als laatste wordt er een ophanghaakje gemonteerd aan het spieraam en is het canvas klaar voor verzending.

De voor- en nadelen aan een foto op canvas.

Een foto op canvas is een populair en veelzijdig product. Hierdoor zijn er vele voordelen ontstaan, echter zijn er wel wat aandachtspunten waarop gelet moet worden om een perfecte foto op canvas af te drukken.

  • Een foto op canvas heeft een redelijk mat oppervlakte en een wat ruwere textuur. Hierdoor komt de kleur mooi naar voren en is er veel structuur te vinden in de foto. Dit komt mooi tot zijn recht wanneer je kiest voor een huiselijke en sfeervolle foto.
  • De foto wordt opgerekt zodat ook de zijkanten van het canvas bedekt zijn met een afdruk. Zorg er dus voor dat bij de door jou gekozen foto geen belangrijke details verloren gaan wanneer dit gebeurd.
  • Een foto op canvas kan makkelijk opgehangen worden door een simpel ophanghaakje aan de achterzijde van het canvas.
  • Een canvas doek geeft een warme en huiselijke uitstraling en past daarom goed bij een klassiek, landelijk of huiselijk interieur. Wanneer je een industrieel of modern interieur hebt wil je wellicht kiezen voor een foto op plexiglas.

Kies het juiste formaat.

Canvas formaat

Het afdrukken van jouw favoriete foto kan op verschillende afmetingen. Een kleine foto druk je al af op een maat van 20×20 cm, maar een formaat van 90×60 cm is voor de meeste fotoservices ook geen probleem. Ben je op zoek naar een extra groot formaat? Laat dan je foto’s afdrukken bij Pixum waar ze een foto op canvas maken tot 120x60cm.

Schilderij dikte

Naast het formaat zijn er ook nog opties voor de dikte van het schilderij. De meest voorkomende canvas foto’s zijn 2 of 4 cm dik. Hierbij is 2 cm het standaard formaat en wordt 4 cm vaak gekozen wanneer iemand een ruimtelijke effect en diepte wil creëren.

Bepaal de look van jouw foto op canvas.

Wees creatief met je foto(s)!

De variatie aan looks die je kunt maken met een foto op canvas is echt eindeloos. Je kunt kiezen voor een losse foto of het canvas indelen in verschillende blokken om er een mooie collage van te maken. Daarnaast kun je er voor kiezen om de foto’s in kleur te printen maar natuurlijk ook in zwart-wit of een ander mooi effect.

Type doek

Op de uitgebreide fotoservice-markt zijn verschillende soorten canvasdoeken te vinden. Zo kun je kiezen voor een doek die gemaakt is van 100% katoen bij bijvoorbeeld de fotofabriek of een doek gemaakt van 100% linnen bij profotonet. Wil je een voordelige optie? Ga dan voor een een canvas doek dat gemaakt is van linnen met polyester.

Voeg een lijst toe

Vind je alleen een canvas wat simpel of past het niet goed genoeg bij het interieur? Voeg dan een mooie lijst toe in zwart, wit of een natuurlijke houten kleur. Op zoek naar iets nieuws? Ga dan voor een baklijst van profotonet. Hierdoor trekt de foto meer aandacht en word het een schitterend geheel.

Jouw favoriete foto voordelig op canvas laten printen? Dat kan!

Bij Albelli kun je het kleinste formaat al laten afdrukken vanaf 3,50. Wil jij het allergrootste canvasdoek dat mogelijk is? Die kun je bestellen vanaf €199,- bij Pixum. Maakt het formaat je niks uit maar wil je wel gewoon de allerbeste kwaliteit? Neem dan eens een kijkje bij fotoopglas. Zij zijn als beste getest door o.a. de Consumentenbond en Zoom.nl

Nog een paar tips voordat je een bestelling gaat plaatsen…

Ben jij al klaar om een foto op canvas te bestellen? Dan willen we je als laatste nog wat tips meegeven waar je misschien nog niet over hebt nagedacht:

  • Heb je geen plek voor een grote collage en wil je toch meerdere foto’s laten afdrukken? Ga dan voor drie kleinere canvasdoeken en hang deze mooi naast of onder elkaar. Zo kun je makkelijk een collage maken ook al heb je weinig ruimte ter beschikking.
  • Speel met de vorm van het canvas doek en druk je foto liggend, staand of vierkant af. Kies wat het mooiste past bij de compositie van de foto. Het is ook leuk om meerdere canvasdoeken op verschillende manieren aan de muur te bevestigen.
  • Let er op dat de randen van een foto meestal aan de zijkant van het canvas worden afgedrukt. Ben je bang dat er een belangrijk gedeelte van het beeld verloren gaat? Zorg er dan voor dat de rand van de foto wordt doorgetrokken of dat de foto wordt gespiegeld op de zijkanten van het doek.

Zo, dan kun je nu echt beginnen met het maken van een mooie creatie en het vastleggen van een mooie herinnering!

 

Login/Register access is temporary disabled