Foto op hout

Wanneer je de keuze maakt om een foto op hout te laten afdrukken, dan kies je ervoor om een stukje natuur in huis te halen. Hout is een robuust en karaktervol materiaal, dit geeft een stoere en natuurlijke uitstraling in huis! Op hout kun je verschillende typen foto’s afdrukken, alles zal tot zijn recht komen wanneer je de juiste houtsoort weet te kiezen.

Foto op Hout – dit is hoe het werkt.

Het afdrukken van een foto op hout is simpel en heeft slechts een paar stappen nodig. Allereerst wordt de gekozen houtsoort op het juiste formaat gemaakt. Daarna krijgt het hout een coating om te voorkomen dat de verf wordt opgenomen door het hout. Deze coating kan transparant zijn, hierdoor blijven nerven en noesten zichtbaar. Je kunt ook kiezen voor een witte grondlaag, hierdoor zal de foto beter naar voren komen. Vervolgens wordt de foto direct op het hout afgedrukt. De print zal kleur- en watervast worden gemaakt met behulp van een coating.

De voor- en nadelen aan een foto op hout.

Hout is een natuurproduct, dit zorgt voor een aantal prachtige eigenschappen maar kan ook een aantal nadelen met zich meebrengen. Hieronder hebben we de voor- en nadelen van een foto op hout op een rijtje gezet.

  • Hout past het beste in een landelijk interieur, dit komt door de natuurlijke en robuuste uitstraling. Door de natuurlijke uitstraling kan het ook in andere interieurs goed met meubels gecombineerd worden. Heb je een erg modern interieur? Dan is een foto op plexiglas misschien een betere optie.
  • Hout is een natuurproduct, de luchtvochtigheid en temperatuur van de omgeving kunnen invloed hebben op het uiterlijk en de structuur van het hout. De kieren, scheuren en andere kleine details tussen en in de houten producten kunnen groter of kleiner worden.
  • Het hout zal ongeacht de coating altijd zijn structuur door de foto laten zien. Hierdoor krijgt de foto een ruw design en zal de foto geen haarscherpe look hebben.

Kies het juiste formaat.

Een foto op hout kun je ondanks het materiaal alsnog op vele verschillende formaten laten drukken. Ga voor verschillende vierkante portretfoto’s om een collage van het gezin te maken, of ga voor een liggend formaat en kies een foto waar de familie in zijn geheel op staat. De opties en ideeën zijn eindeloos.

Bepaal de look van jouw afdruk op hout!

Typen hout
Bij een foto op hout kun je de look voornamelijk bepalen door het type hout. Er zijn vier typen hout, hieronder bespreken we de verschillende soorten en effecten.

1. Berken multiplex
Het afdrukken van een foto op berkenhout is een van de meest voordelige keuzes. Berkenhout heeft een vrij vlak oppervlak en de naden van het hout zijn niet zichtbaar, ook zijn er weinig tot geen noesten te vinden. De robuuste look die hout dus kan geven is bij berkenhout minimaal aanwezig.

2. Bamboe
Bamboe heeft net als berkenhout een dichte structuur. De bamboe plaat heeft erg strakke lijnen in het hout, hierdoor is de houtlook minimaal aanwezig en dus geschikt voor vele verschillende interieurs. Verder is bamboe erg stevig en ook een voordelige optie.

3. Larikshout
Ben je op zoek naar een meer robuuste uitstraling? Ga dan voor larikshout. Een foto afgedrukt op larikshout zorgt voor een stoer uiterlijk omdat de foto bestaat uit meerdere planken.

4. Vurenhout
Vurenhout staat ook wel bekend als steigerhout. Dit hout heeft een erg karaktervol uiterlijk omdat het vol zit met verschillende soorten structuren. Vurenhout is een van de meest gekozen houtsoorten voor het afdrukken van een foto op hout. Daarnaast is vurenhout ook nog eens een voordelige optie!

Whitewash
Alle mogelijk houtsoorten kunnen zowel met als zonder whitewash afgedrukt worden, maar wanneer kies je ervoor om dit wel of niet te doen? Als je graag het materiaal naar voren wilt laten komen dan is het aan te raden om geen gebruik te maken van een whitewash. Hierdoor zijn de houtnerven en noesten goed zichtbaar en krijgt het eindproduct een natuurlijke uitstraling. Heb je liever heldere kleuren of laat je een portret foto afdrukken? Kies dan voor de whitewash optie om het gezicht te laten spreken en heldere kleuren te laten stralen.

Jouw favoriete foto op hout afdrukken? Dat kan!

Je print een foto op bamboe al heel voordelig vanaf 10,95- bij Fotocadeau. Wil je liever een ander materiaal en heb je een ruimer budget? Bestel dan je foto op hout bij fotoopglas, zij zijn maar liefst als beste uit de test gekomen! Wil je dat er veel aandacht besteed is aan de houtkwaliteit? Kijk dan eens bij profotonet, dit bedrijf werkt alleen met de beste planken hout die ze kunnen krijgen, hierdoor gaat jouw nieuwe foto op hout gegarandeerd langdurig mee.

Nog een paar tips voordat je een bestelling gaat plaatsen…

De keuze voor het afdrukken van een foto op hout is natuurlijk snel gemaakt. Voordat je dit nieuwe stukje decor gaat bestellen willen we je nog een paar laatste tips en ideeën geven waar je misschien nog niet bij stil hebt gestaan.

  • Twijfel je nog over het type hout dat je wilt kiezen? Ga dan voor larikshout! Dit kun je zowel binnen als buiten plaatsen en geeft de meest originele hout-look.
  • Heb je een portretfoto die je wilt laten afdrukken? Ga dan voor een foto afgedrukt op berkenplex. Dit hout type heeft een vrij vlak oppervlakte waardoor het gezicht mooi blijft op de foto.
  • Een foto op hout kan ook leuk zijn als kado voor een verjaardag, housewarming of bruiloft, het is immers een erg karakteristiek product!

Login/Register access is temporary disabled