Fotoboek online maken

Met een fotoboek bewaar je alle mooie momenten van jou leuke herinnering op een plek bij elkaar. Je kan natuurlijk een fotoboek in de winkel kopen en deze zelf vol plakken met alle gemaakte foto’s, maar je kan ook een fotoboek samenstellen met online tools en ontwerpsoftware. Hiermee kun je jouw fotoboek zo leuk of simpel maken als je zelf wilt. Zo heb je invloed op de kaft, het type papier, de positionering van je foto’s en kun je ook nog allerlei leuke effecten, teksten en details toevoegen. Ben je benieuwd geworden naar alle eindeloze opties? Lees dan snel verder!

Dit is hoe het werkt.

Het maken van een fotoboek begint allemaal bij het afdrukken van de door jou gekozen foto’s op het door jou gekozen fotopapier. Het type papier dat is gekozen zal altijd hoogwaardig fotopapier zijn. De foto’s worden hier niet op afgedrukt door een digitale drukpers maar door het belichten van fotochemisch papier. Zo krijgen jouw foto’s stralende kleuren en wordt er een scherp beeld gecreëerd. Vervolgens worden alle foto’s samengebonden en komt de door jou gekozen kaft hier omheen om er zo een mooi geheel van te maken.

De voor- en nadelen aan een fotoboek.

Een van de vele voordelen aan het bestellen en ontwerpen van een fotoboek is het feit dat er geen barcodes en logo’s op jouw fotoboek staan. Daarnaast heb je alle foto’s mooi bij elkaar verzamelt, precies zoals jij zou willen. Het grote voordeel is dat je dit alles gemakkelijk kunt bepalen met ontwerpsoftware en online tools zoals die van Cewe. Met een fotoboek zal alles mooi bij elkaar passen en hierdoor een extra mooie uitstraling geven aan jouw herinneringen. Een nadeel zou kunnen zijn dat je geen verstand hebt van de software, maar hier zijn genoeg instructies voor te vinden. Wil je jouw foto’s toch liever in huis weergeven? Laat je mooiste herinneringen dan afdrukken in de vorm van een collage en bevestig deze aan de muur.

Kies het juiste formaat.

Het formaat kiezen van je nieuwe fotoboek is erg belangrijk. Denk hierbij niet alleen aan de afmetingen maar ook aan het aantal pagina’s. Het kleinste fotoboek dat je kunt bestellen heeft een afmeting van 11 x 15 cm en het grootste fotoboek 38 x 29 cm. Tussen deze afmetingen zitten nog allerlei staande, vierkante of liggende formaten. De kleinere fotoboeken zijn te bestellen vanaf 12 pagina’s en de grotere vanaf 24 pagina’s. Het dikste fotoboek wat je kunt bestellen bevat 72 pagina’s, hier kun je heel wat mooie vakantie- of trouwfoto’s in kwijt!

Bepaal de look van jouw fotoboek.

Verschillende kaften

De look van jouw fotoboek kun je onder andere bepalen door het kiezen van de juiste kaft. Een van de meest voorkomende kaften is een harde kaft. Deze kun je blank laten of zelf personaliseren met bijvoorbeeld een tekst of foto. De kaft is te verkrijgen met een glanzende of matte afwerking.
Wil je iets anders en ga je voor een meer compact fotoboek? Dan is een zachte kaft de goede oplossing. Een zachte kaft is gemaakt van stevig en flexibel karton en is aan beide kanten te bewerken. De kaft lijkt op dat van een tijdschrift.

Je kunt je fotoboek ook een luxe uitstraling geven door te kiezen voor een lederen of linnen kaft. Deze kaften zijn beschikbaar in verschillende kleuren en bevatten een geschroefde binding, ook hiervan kun je zelf de kleur bepalen.

Type binding

Naast het kiezen van een kaft kun je ook het type binding kiezen. De meest populair bindingsmethode is de lay-flat binding. Hiermee vormen de linker- en rechterpagina een geheel en zit er dus geen lijn in het midden van de foto. Dit is zowel geschikt voor meerdere foto’s op een pagina als een foto over de hele pagina. Naast lay-flat binding kun je ook kiezen voor de normale bindingsvorm, dit geeft ook nog steeds een mooi resultaat. Het laatste soort binding bestaat uit een fotoboek met een spiraal aan de zijkant.

Fotopapier

Tenslotte kun je nog een keuze maken tussen de verschillende typen fotopapier. Ga jij voor lustre, velvet of glossy? Vind je het lastig om zo een keuze te maken? Bestel dan een proefset van alle soorten papier via Pixum. Dan kun je met eigen ogen ervaren wat de verschillende soorten papier met jouw foto’s kunnen doen.

Jouw fotoboek voordelig laten maken? Dat kan!

Het kleinst mogelijk fotoboekje van 11 x 15 cm bestel je al vanaf €7,95 bij Pixum. Grotere fotoboeken met een hardcover kun je al vinden vanaf €14,99 bij de Fotofabriek. Maakt het formaat niet zoveel uit maar wil je dat jouw fotoboek zo snel mogelijk geleverd wordt? Bestel dan bij Profotonet en profiteer van gratis vlakliggende pagina’s.

Nog een paar tips voordat je een bestelling gaat plaatsen…

Na deze pagina vol informatie weet je vast wat je nu precies wilt doen met jouw nieuwe fotoboek. We hebben hier nog een paar laatste tips verzameld waar je wellicht nog niet aan gedacht hebt.

  • Als je jouw fotoboek wilt beschermen bestel er dan een mooie geschenkbox bij. Zo is jouw nieuwe fotoboek beschermd tegen vuil en gevaar! Een beschermbox kun je bestellen bij Cewe.
  • Laat een persoonlijke tekst achter op unieke wijze. Kies een lederen of linnen cover en laat jouw gekozen tekst afdrukken doormiddel van embossing bij Profotonet.
  • Wil je graag een ruime keuze aan fotopapier? Bestel dan je fotoboek via Pixum en kies uit wel zes verschillende opties.

Login/Register access is temporary disabled