Fotoposter online bestellen

Een fotoposter is een leuke en budgetvriendelijke manier om jouw favoriete foto af te drukken. Laat je mooiste vakantiefoto uitvergroten tot een fotoposter voor boven de bank of maak een collage van alle hoogtepunten!

Fotoposter maken: dit is hoe het werkt.

Het maken van een fotoposter is een simpel proces en neemt weinig materiaal in gebruik. Hierdoor kan het heel voordelig zijn om een fotoposter te laten maken. Het maken van een fotoposter is in een paar stappen gedaan. Het juiste formaat wordt gekozen, de foto wordt op het gekozen papiersoort afgedrukt en als laatste kan de poster eventueel een beschermende coating krijgen. Het werkt dus net zo als een normale afdruk!

De voor- en nadelen aan een fotoposter.

Een van de vele voordelen die een fotoposter heeft is dat het erg voordelig is. Daarnaast kun je uit verschillende papiersoorten kiezen om zo jouw fotoposter een unieke look te geven. Let er op dat het verstandig is om een lijst bij de fotoposter te halen, wanneer je de fotoposter zonder ondersteuning wilt ophangen heb je kans dat de poster gaat omvouwen. Verder is een poster niet weerbestendig, nog een reden om de poster in te lijsten! Wil je liever geen lijst kopen, maar wel een stevige foto? Ga dan voor een foto op canvas, plexiglas of forex.

Kies het juiste formaat.

Het maken van een fotoposter kan in vrijwel ieder formaat gebeuren. Het maakt niet uit of je voor een staande, liggende of vierkant afmeting gaat. Voor fotoposters zijn bij de meeste webwinkels een aantal standaard maten te verkrijgen. Wil je een poster op maat gemaakt dan is dat ook mogelijk maar zal dat wel wat extra kosten doordat er meer handelingen zijn tijdens het maken van de poster.

Bepaal de look van jouw fotoposter.

Typen fotopapier

De look van jouw nieuwe fotoposter kun je helemaal aanpassen doordat er heel veel keuzes zijn voor het type fotopapier. Bij de meeste webwinkels wordt er gebruik gemaakt van het Fuji Professional DPII papier. Dit is een hoogwaardige papiersoort die perfect is voor het afdrukken van foto’s. Dit fotopapier is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen.

1. Glossy

Het glossy papier is ongeveer hetzelfde als dat van een normale foto. Wanneer je kiest voor glossy papier krijgt je fotoposter een mooie glanslaag, hierdoor lijkt je foto tot leven te komen. Het glossy papier is een van de meest bekende afwerkingen en is geschikt voor allerlei verschillende foto’s. Dit is dus altijd een goede en veilige keuze als je niet weet welke papiersoort je wilt kiezen.

2. Lustre

Het lustre fotopapier heeft een fijne structuur en geeft de fotoafdruk een zijdeglans look. Dit is minder opvallend als glossy en is daarom erg geschikt om in te lijsten. Lustre is een goede keuze wanneer je een portretfoto laat afdrukken, je kunt het lustre fotopapier ook herkennen van schoolfoto’s.

3. Glossy pearl

Het Glossy Pearl fotopapier geeft al je foto’s een effect van parelmoer. Dit komt extra mooi tot zijn recht wanneer je foto veel lichte oppervlakken of huidtinten bevat. Denk bijvoorbeeld aan architectuur of mode foto’s. De kleuren krijgen door het fotopapier een metallic reflecterend effect. Hierdoor kun je een mooie diepte creëren wanneer de fotoposter wordt geplaatst in het juiste licht.

4. Velvet

Velvet is een mat type fotopapier waarbij reflectie geen kans krijgt. Dit geeft een erg artistiek uiterlijk aan de fotoposter. Door het fluweelachtige oppervlakte krijgt de foto een sensuele en zachte uitstraling. Let er wel op dat de matte afwerking er voor zorgt dat zwarte kleuren minder intens overkomen, hierdoor kan de foto wat diepte verliezen. Velvet fotopapier kun je het best kiezen voor sfeervolle foto’s die gemaakt zijn op bijvoorbeeld een trouwdag of wanneer je een mooi portret wilt laten afdrukken.

Jouw favoriete fotoposter voordelig laten printen?

Heb je al helemaal bedacht hoe je jouw fotoposter wilt laten afdrukken? Als je voordelig de fotoposter wilt laten afdrukken bestel dan bij Fotoopglas. Hier kun je hier kleinste formaat al afdrukken vanaf €2.95. Wil je gebruik maken van het mooiste fotopapier? Bestel dan je fotoposter bij Profotonet, hier wordt gebruik gemaakt van luxe fuji fotopapier, al vanaf €10,- .

 

Nog een paar tips voordat je een bestelling gaat plaatsen…

Voordat je jouw nieuwe fotoposter gaat bestellen willen we je nog een aantal tips geven waar je wellicht nog niet bij stil gestaan hebt.

  • Een fotoposter kan een heel leuk cadeau zijn voor verschillende gelegenheden. Zo kun je een mooie portretfoto cadeau doen op een verjaardag, of een mooie vakantiefoto voor iemand die op zichzelf gaat wonen. Mocht je niet in het bezit zijn van een foto dan kun je altijd een cadeaukaart bij een van de webshops halen.
  • Wil je graag je favoriete foto bewerken of in zwart-wit laten afdrukken? Bij Fotoopglas kun je gratis gebruik maken van een makkelijke online tool om foto’s te bewerken.
  • Fotoposters zijn niet alleen leuk voor foto’s maar kun je ook gebruiken voor het afdrukken van mooie afbeeldingen of quotes die je op het internet hebt gevonden. Zo kun je een mooie creatie voor aan de muur maken.

Login/Register access is temporary disabled