Duurzamer leven? Volg deze simpele tips

Blog Duurzamer leven? Volg deze simpele tips

We weten allemaal dat duurzaam leven bijdraagt aan een betere toekomst. Veel mensen denken dat duurzaam leven ingewikkeld en saai is, maar niets is minder waar. Dankzij een paar kleine aanpassingen in jouw leefstijl kun jij al verschil maken. Let’s go!

1 Vegetarisch

Het eten van vlees heeft een enorme impact op de aarde. Het produceren van vlees zorgt er namelijk voor dat veel CO2 wordt uitgestoten. Als je duurzamer wil leven, is het belangrijk om wat vaker het vlees links te liggen. In plaats daarvan kun je vegetarisch koken en eventueel voor vleesvervangers te kiezen.

2 Gooi je eten niet weg

Nederlanders gooien zo’n 34,3 kilo eten per jaar weg. Zonde! Bij het produceren van voedsel wordt veel water en energie verbruikt en wordt er natuurlijk veel CO2 uitgestoten. In plaats van het eten weg te gooien, kun je het invriezen. De overgebleven groentes kun je eventueel pureren tot een lekkere soep. Ook kun je een boodschappenlijstje maken zodat jij niet met onnodig voedsel terugkomt. Bovendien is dit ook nog eens beter voor je portemonnee.

3 Tweedehands kleding

Het is een feit dat veel mensen van shoppen houden. Toch is het niet duurzaam om iedere maand jouw kledingkast uit te breiden. Bij het produceren van kleding wordt namelijk veel stof gebruikt en worden deze geverfd waardoor er veel chemicaliën naar buiten worden gebracht. Als je toch wil shoppen, is het belangrijk om de grote en goedkope modewinkels te skippen. Deze zijn namelijk minder milieubewust dan de duurzamere merken. Bovendien kun je ook een kijkje nemen in de plaatselijke kringlopen.

Recente berichten