Waarom het goed is om ’s nachts knoflook in je wc te leggen

Blog Waarom het goed is om ’s nachts knoflook in je wc te leggen

Waarschijnlijk lopen de rillingen over je rug als je denkt aan de combinatie ‘wc’ en ‘knoflook’. Toch is het allesbehalve onhygiënisch en het zorgt ervoor dat jouw wc blinkend schoon wordt. 

Chemische producten

De badkamer is een van de ruimtes in huis waar het krioelt van de bacteriën. Ook is het schoonmaken van de badkamer een tijdrovende klus. Hierdoor worden veel chemische producten gebruikt, omdat dit natuurlijk de meest hardnekkige bacteriën doodt. Toch weten veel mensen niet dat deze producten erg schadelijk zijn voor het milieu en de mens.

Zo werkt het

Je kunt de schoonmaakmiddelen voor de wc achter je laten en koop een knoflook. Knoflook bevat allicine. Dit stofje doodt parasieten, bacteriën en houdt schimmels tegen. Pak een knoflook en pel een teentje. Leg het vervolgens in de toiletpot: doe dit op een moment wanneer de wc minder wordt gebruikt, bijvoorbeeld in de nacht. Zo heeft de knoflook genoeg tijd om zijn werk te doen. Spoel als je wakker wordt de wc door inclusief het knoflookteentje. Als je dit zo’n twee keer per week herhaalt, is jouw wc bacterie- en schimmelvrij.

Knoflookthee

Als je last hebt van gele vlekken in het toilet, biedt knoflook ook een oplossing. Om deze vlekken te verwijderen, kun je knoflookthee bereiden en in het toilet gieten. Klinkt vies, maar het helpt wel! Doe 2,5 glazen water in een pannetje en breng dit aan de kook. Voeg vervolgens drie teentjes knoflook toe en laat het even koken. Laat de knoflookthee afkoelen en giet het vervolgens in de toiletpot.  

Recente berichten