Met deze wastips behoud je de kwaliteit van jouw jas

Blog Met deze wastips behoud je de kwaliteit van jouw jas

Niet alle jassen kunnen gewassen worden in de wasmachine. Toch is het soms wel even lekker om jouw jas te voorzien van een frisse wasbeurt. Ook vergt een jas iets meer aandacht dan een ander kledingstuk. Hieronder lees je verschillende tips hoe jij je winterjas kunt uitwassen.

Wol

Wollen jassen kunnen uitgewassen worden in de wasmachine. Doe de jas binnenste buiten, doe de knopen dicht, doe de jas in een wasnetje en was de jas op een koude temperatuur. Vermijd wel warmtebronnen. Als je een vlek hebt, gebruik dan een speciale vlekkenverwijderaar.

Gewatteerd

Ook bij gewatteerde jassen geldt dat je bij een vlek een vlekkenverwijderaar kunt gebruiken. Deze jas doe je ook binnenste buiten, stop ‘m in een wasnetje en doe hem in de wasmachine. Zo is jouw Moncler heren jas weer spik en span.

Sportjas

Ruikt jouw sportjas niet zo fris meer, of zitten er grasvlekken in? Pak een speciale vlekkenverwijderaar, wrijf het over de vlek en laat het even intrekken. Stop de jas vervolgens in de wasmachine. Als er een netje aan de binnenkant van jouw jas zit, kun je deze beter met de hand wassen. Zo ruikt jouw sportjas weer naar bloemetjes!

Waslabel

Check altijd voor de zekerheid het waslabel voordat je jouw jas gaat wassen in de wasmachine. Kijk op het etiket of jouw jas überhaupt uitgewassen mag worden, en wat de geschikte temperatuur is. Vooral bij waterdichte jassen en ski-jassen is het aan te raden om het wasvoorschrift te controleren. 

Recente berichten