Foto op plexiglas of acrylglas afdrukken

Wanneer je een foto maakt, dan leg je een moment vast, een moment dat waarschijnlijk erg bijzonder voor jou is. Denk hierbij aan een mooie vakantiefoto of een trouwfoto. Een duurzame en kwalitatieve manier om zo’n mooi moment te vereeuwigen is door de foto te laten afdrukken op plexiglas. Een foto op plexiglas laat de kleuren stralen en geeft een diepte effect waardoor de foto tot leven komt en een geweldige eyecatcher vormt aan de muur.

Afdrukken op Plexiglas / achter Acrylglas – dit is hoe het werkt.

De foto wordt met UV bestendige inkt afgedrukt op een vel hoogwaardig fotopapier. Dit papier wordt vervolgens achter het plexiglas of acrylglas geplaatst, waardoor de foto diepte krijgt. Achter de foto wordt een witte coating geplaatst, omdat deze kleur niet geprint kan worden. Zo is de foto klaar om aan de muur bevestigd te worden en een unieke bijdrage te doen aan je interieur.

De voor- en nadelen aan een foto op plexiglas.

Het afdrukken van een foto op plexiglas komt voornamelijk met voordelen, maar ook met een aantal aandachtspunten.

  • Plexiglas is een licht en sterk materiaal. Dit zorgt ervoor dat je foto kras- en valbestendig is.
  • Een foto op plexiglas past het best binnen een modern interieur omdat het een erg minimalistisch uiterlijk heeft, wanneer je een erg klassiek interieur hebt wil je misschien liever voor een ingelijste foto kiezen.
  • Plexiglas verhoogd de scherpte en de diepte en verheldert de kleuren van een foto.
  • Let er op dat de foto die je wilt afdrukken beschikbaar is in een hoge resolutie/kwaliteit. Hoe hoger de kwaliteit van de foto des te mooier zal de foto uiteindelijk aan de wand hangen. Wil je echt indruk maken met je fotoprint dan is ook aan te raden om het juiste formaat te kiezen.

Kies het juiste formaat.

Het formaat van de foto kan het resultaat maken of breken. Ga daarom voor een formaat dat geschikt is voor de plaats die jij in gedachten hebt of die goed past bij jouw interieur. Met foto’s van kleinere formaten kun je een mooie wand collage maken van losse foto’s bij elkaar. Dit is leuk om het trapgat mee op te vullen of om in de hal te hangen.

Ga je liever voor één foto en heb je de ruimte voor een eyecatcher? Kies dan het formaat van 120 x 200 cm. Hang de foto bijvoorbeeld boven je bank of bed! Let er op dat je de juiste dikte van het plexiglas uitkiest. Bij kleinere foto’s is een dikte van 3mm prima. Bij grote foto’s is het verstandig om een dikte van 5mm of 10mm te kiezen, omdat er anders een kans op verbuiging ontstaat.

Bepaal de look van jouw foto op plexiglas!

Type plexiglas: glas vs mat

Bij het afdrukken van een foto op plexiglas kun je meestal kiezen uit verschillende afwerkingsmethoden. De twee meest gekozen afwerkingsmethoden zijn glas of mat. Wanneer je kiest voor een glanzend oppervlakte dan kan het licht volledig zijn werk doen. Dit resulteert in een contrastrijke en heldere foto met een levendige uitstraling waardoor het maximale diepte effect wordt bereikt. Dit is de perfecte uitstraling voor in een modern interieur.

Bij een matte afwerking wordt ervoor gezorgd dat de kleuren gedempt worden en dat er geen weerspiegeling van licht mogelijk is op het plexiglas. Hierdoor komen de vormen in de foto naar voren, dit geeft een bijzondere en unieke uitstraling. De matte finish is geschikt voor een modern interieur maar vormt ook een goede keuze wanneer je een foto op plexiglas wilt plaatsen in een klassiek interieur.

Ophangsysteem

Het ophangsysteem van een foto op plexiglas heeft een erg minimalistisch uiterlijk, hierdoor komt de foto vol tot zijn recht en is er geen afleiding van de geweldige kwaliteit. Het ophangsysteem is verkrijgbaar in twee verschillende soorten.

Het is mogelijk om de foto tussen metalen kopjes te bevestigen. Hierdoor blijft het plexiglas intact en hangt de foto dicht tegen de muur. Een klein nadeel is dat er hierdoor minder licht door de foto kan stralen waardoor er wat diepte verloren kan gaan.

Het andere ophangsysteem werkt met 4 gaten in het plexiglas. In ieder gat in iedere hoek wordt dan een kopje door het plexiglas geboord of geschroefd. Dit zorgt ervoor dat de foto afstand neemt van de muur en er meer licht doorheen kan schijnen.

Jouw favoriete foto voordelig op plexiglas laten printen? Dat kan!
Ben jij nieuwsgierig geworden naar alle verschillende mogelijkheden en wil je graag jouw favoriete foto laten afdrukken op plexiglas? Dit is al mogelijk vanaf € 20,99 bij Pixum.
Wil je graag een uitgebreide keuze aan verschillende afwerkingsmethoden? Kijk dan eens bij Gallerycolor.

Nog een paar tips voordat je een bestelling gaat plaatsen…

Hier zijn nog wat ideeën waar je wellicht nog niet bij hebt stilgestaan;

  • Kun je niet kiezen uit al die mooie vakantiefoto’s? Maak er dan een collage van!
  • Heb je binnenshuis geen ruimte meer en kan de tuin of het balkon wel wat sfeer gebruiken? Plexiglas is waterafstotend en de foto’s worden altijd gedrukt met UV bestendige inkt, hierdoor is het mogelijk om een foto voor een langdurige tijd buiten te plaatsen.
  • Een foto op plexiglas is ook geschikt voor op het werk. Maak een collage van alle collega’s en voeg namen toe aan de foto’s om zo voor gasten het hele team in een keer voor te stellen.

Als het goed is ben je na al deze tips en informatie nu klaar om een mooie foto te bestellen, een foto waar je nog heel veel plezier van zult hebben. En wil je toch een andere look creëren, bekijk dan ook eens de mogelijkheden van foto’s op canvas. 

Login/Register access is temporary disabled